ADHD är som…

…en kundvagn med ett trasigt hjul.

Du vet den där kundvagnen som alltid drar lite åt höger eller som har ett hjul som hela tiden bromsar?

Det är ju inga problem att parera för det eller hur? Det gäller ju bara att koncentrera sig och kompensera lite för det så att man inte kroppar med hyllorna eller andra kunder. Att de gnisslar lite det får man själv och folk runt om sig tåla!

Men det är klart, det är ju ganska mycket enklare i början; när den är tom och man precis ätit en snickers. Sen blir det jobbigare, efter att man har plockat upp den där 10 kilos lådan med kattsand till den där förbaskade katten som ungarna lovade att ta hand om men vem är det som torkar kattspya under soffan mitt i natten!? Och nu har blodsockret gått i botten, man kan skymta den långa kön där framme för givetvis har de bara en förbannad kassa öppen trots att kön sträcker sig ända till lösgodiset! Armar och höfter protesterar mot att behöva hålla emot hela tiden och kan inte folk sluta stirra, det är inte mitt fel att den gnisslar!

Handlingen är klar. Kassarna står i bilen och vagnen i dess hus. Nästa gång får vi nog en bättre vagn som funkar bättre.

Nej ADHD är nog inte riktigt som en kundvagn ändå. För om ADHD är en kundvagn så är det en som du aldrig får byta ut. Du har den med dig överallt, på jobbet, i hemmet, när du leker med dina barn eller tar en kaffe med ditt span.

Detta är inte skrivet för att man ska tycka synd om de med trasiga hjul men för att man ska förstå att det är ansträngande och att det inte alltid är en fråga om att bara försöka lite mer. Livet består av mycket tid att bara försöka lite mer på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s