Recension – Mänskliga möten över gränser

Allwood OSorig.indd

Idag är det dags för ännu en recension. Den här gången antologin Mänskliga möten över gränser med Altwood och Johnsson som redaktörer. 

I korthet så är det en väldigt bra bok men den är inte utan svagheter. En av dem är att boken börjar kännas gammal då den är skriven 2009 och en hel del i situation för asylsökande och flyktingar har förändrats sedan dess. Ett annat problem som jag ser det är att den är väldigt medicinsk vilket förstås beror på att med ett undantag är alla författarna är antingen psykologer eller läkare. Det enda undantaget är Lisbeth Sachs som är socialantropolog.

Men som sagt så tycker jag om boken. Även om man inte är intresserad av invandrares situation och kulturella skillnader så finns det mycket att hämta ur den. Mycket utrymme i boken ges till att ta upp ämnen som rör psykosomatiska problem och mitt favorit kapitel är det skrivet av Rozenberg om smärta. Slutsatser jag drar från boken är att läkare generellt sett behöver ta mer hänsyn till personen som sitter framför dem och inte bara titta efter fysiska symptom.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s