Lyd unge! Eller hur ska man göra?

mother-and-child-sculpture-1527087-639x744
Staty från Grey’s Hospital i Pietermaritzburg, Sydafrika

Som jag har skrivit tidigare har vi (jag och mina två kursare) de senaste veckorna arbetat med att skriva en uppsats. Ämnet som vi valde att jobba med var tre olika perspektiv på barnuppfostran så som det beskrevs av David Eberhard, Jesper Juul och via Ingrid Bosseldal Ross Greene (som jag har översatt en artikel om tidigare).

Vad vi bland annat tittade på var vilken av Baumrinds föräldratyper vi tyckte oss kunna utläsa att författarna egentligen förespråkade. I korthet så har jag kommit fram till att jag inte tycker om Eberhard och att även om han har en del (få) bra idéer så är det tämligen klart att han gillar den auktoritära föräldrastilen. Det kan visst finnas fördelar med den stilen men riskerna med den är många och väldokumenterade.

Nåja, om detta låter intressant så kan man läsa mer om det och en hel del annat i  vår uppsats som finns till läsning här: Så tuktas en unge eller som barnet behagar – en undersökning av tre perspektiv på uppfostran.

Annonser

3 reaktioner på ”Lyd unge! Eller hur ska man göra?

    1. Tack, det värmer 🙂

      Håller på att läsa en uppsats av några av mina kursare om hur adhd porträtteras i ett av socialstyrelsens dokument. Får jag lov för dem så kommer jag nog att lägga upp den också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s